Kasvot Lippumedian takana

Kuvassa lukee lippu ja se sisältää viiden sisällöntuottajan torsokuvat

Kasvot Lippumedian takana

Saara, Virve, Rasmus, Sofia ja Hanna, eli kasvot Lipun takana. Lippumediaa pyörittää joukko skarppeja, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita nuoria, joiden näytöillä pyörii niin Netflix kuin dokkarit. Lippumedian kevät täyttyy ajankohtaisista teemoista, joita politiikka tuo tullessaan, mutta myös opiskelijan arjesta, kulttuurista, ilmastoahdistuksesta ja lukuelämyksistä. Tutustu Lippumedian uusiin sisällöntuottajiin!

Hakiessaan Lipun sisällöntuottajiksi, nämä skarpit tyypit pääsivät jakamaan itseään kiinnostavat artikkelit, ilmiöt tai podcastit. Te pääsette nyt tutustumaan sisällöntuottajiin näiden samaisten sisältöjen kautta.

Saara Hietamäki

Olen Saara Hietamäki, yhteiskuntatieteilijä joka suhtautuu intohimoisesti yhteiskuntavaikuttamiseen ja maailmanpolitiikkaan. Persoonaani kuvaavat adjektiivit määrätietoinen, aktiivinen ja kiinnostunut. Haluan oppia, kyseenalaistaa ja kehittää. Kirjoittaminen on ollut osa identiteettiäni hyvin pitkään, mutta olen erittäin kiinnostunut kokeilemaan myös esimerkiksi podcast-tyyppisten julkaisujen tekemistä. 

Olen erittäin innostunut ja inspiroitunut sisällöntuottajan tehtävästä ja uskon, että yhteistuumin saamme mielekästä ja kiinnostavaa sisältöä julkaistua. Toivon, että julkaisujen kautta pystyn ottamaan kantaa, haastamaan, käsittelemään aiheita mielenkiintoisista näkökulmista ja toisinaan myös ravistelemaan normeiksi muodostuneita tapoja nähdä ja ymmärtää maailmaa. Tärkeää on uskaltaa käsitellä myös niitä vaikeasti käsiteltäviä aiheita. 

Chilen levottomuuksista kertova artikkeli herätti huomioni, koska olen viettänyt jonkin aikaa Chilessä ja on ollut kiintoisaa seurata millaista on taistelu demokratian puolesta ja mitä Etelä-Amerikan maiden demokratiakehityksen suhteen tapahtuu. Olen myös kiinnostunut esimerkiksi Etelä-Amerikan ja Euroopan välisistä suhteista. 

Virve Honkala

Olen Virve ja kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Kirjoittaminen on minulle luontevin tapa ilmaista itseäni, joten tekstimuodossa sisältöä tulen takuulla tuottamaan. Olen myös kiinnostunut kokeilemaan muita julkaisumuotoja, kuten podcastin tekemistä.  

Olen perusluonnoltani hyvin utelias yksilö, kaikkiruokainen tieteestä taiteeseen. Seuraan eri medioita ja julkaisuja laidasta laitaan ja pidän arvossa tutkittua tietoa. Erityisen inspiroiviksi koen tunteita herättävät ja valaisevat tekstit. Eräs sellainen on esimerkiksi tämä saamelaisten historiaa avaava artikkeli, jonka myötä ymmärsin, kuinka en oikeastaan tiedä mitään alkuperäiskansastamme. Itseasiassa tiedän huomattavasti enemmän Amerikan alkuperäisasukkaista, vaikka historia oli yksi lempiaineistani ja sitä tuli lukiossa luettua useita kursseja. Tämän tekstin takana on toki vuosien työ, mutta toivon, että myös omat ajatuksenii ja tekstini herättävät tunteita ja ajatuksia muissa. Senhän vuoksi me kirjoitamme. 

Rasmus Keinänen

Heipähei! Minä olen Rasmus, 19-vuotias lukionsa päättänyt kuopiolainen. Olen vannoutunut euroviisufani, hyväntahtoinen haaveilija sekä kielitaitoinen korvapuusti-ihminen. Ensi syksynä suuntaan Savon sydämestä Tampereelle opiskelemaan.

Sisällöntuottajana haluan avata teille Lipun lukijoille uusia näkökulmia ajankohtaisiin ja ajattomiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Vahvinta osaamistani on kirjoittaminen, mutta haluaisin toimituksen jäsenenä kehittyä tuottamaan myös kokeilevampia ja visuaalisesti kiinnostavia juttutyyppejä. Esimerkiksi Yle Uutisten juttu Konginkankaan rekkaonnettomuudesta on mielestäni vakavasta sisällöstään huolimatta visuaalisesti tyylikäs ja sai ainakin minut lukijana kiinnostumaan.

Aiheiden suhteen en ole kovin nuuka, vaan innostun ja kiinnostun helposti ja toivon sen näkyvän myös tuotoksissani. Opiskelijaelämään suuntaavana itseäni kiinnostavat tällä hetkellä kuitenkin erityisesti arjen talousasiat sekä jokapäiväiset ekoteot. Ja voisinpa melkein luvata, että tulen jonkin euroviisuaiheisen jutun myös iloksenne rustaisemaan!

Sofia Nevalainen

Moi! Olen Sofia, 24-vuotias järvenpääläinen, jonka arki pyörii eduskunta-avustajan töiden ja politiikan tutkimuksen opintojen ympärillä. Kokemusta löytyy kuntapolitiikasta ja erilaisista järjestöistä. Nykyisin seuraan maailmanmenoa kulissien takaa.

Lähdin sisällöntuottajaksi Lippumediaan, koska vaikuttamisen kipinä minussa ei ole sammunut. Uskon, että keskustelemalla avoimesti yhteiskuntaamme varjostavista suurimmistakin haasteista voimme löytää niihin ratkaisuja yhdessä. Haluan julkaista sisältöä ajankohtaisista aiheista, avata haastaviltakin tuntuvia asioita ja tarjota lukijoille uusia eväitä niiden pohtimiseen.  Minua inspiroi esimerkiksi tämä pikamuodin ongelmia käsittelevä kirjoitus. Muotiteollisuus aiheuttaa jo enemmän päästöjä kuin koko kansainvälinen lento- ja meriliikenne yhteensä. Vaikka ilmastonmuutoksesta puhutaankin nykyään paljon, niin silti tietoisuus pikamuodin hiilijalanjäljestä ei vaikuta olevan vielä tarpeeksi korkealla.

Hanna Kivimäki

Moikka, mä olen Hanna ja toimin Lippumedian päätoimittajana. Mä toivon voivani kliseisesti teroittaa Lipun sisällöntuottajien kynät ja tarjota nuorille aikuisille hyviä luku- ja selailukokemuksia. Aamuisin yritän lukea HBL:n uutiset kohentaakseni ruotsin taitojani, kuuntelen usein myös erinomaista ruotsinkielistä musiikkia (Vad betyder hapanimeläkastike?-soittolista). Ilmiö josta olen kiinnostunut on tietenkin jokaisen 9-15-vuotiaan lempisovellus, eli TikTok. Miljoonien käyttäjien ja kiinalaisen ohjailun alla tanssivideoita, klassisia meemejä ja poliittisia nuorisojärjestöjä. Mikä voisi mennä pieleen?

Tutustu sisällöntuottajiin ”Tuottajat”-välilehdellä.